opstina gornji milanovac

05. mart 2015.
Donacija vredna 70.000 evra


Firma iz Crne Gora donirala Opštinu Gornji Milanovac sa sedam dečjih igrališta vrednosti 70.000 evraCrnogorska firma "Megasound" - "Megastill" donirala opštinu Gornji Milanovac dečjim igralištima u vrednosti 70.000 evra. Nakon dopisa o namerama ove firme za proizvodnju urbanog mobilijara za javne površine, juče je usledio i susret vlasnika ove firme Dragana Miročevića iz Podgorice i predsednika opštine Milisava Mirkovića u Gornjem Milanovcu. Namera ovog crnogorskog preduzetnika je da pokloni opštini Gornji Milanovac sedam dečjih mobilijara, vrednosti 10.000 evra po jednom igralištu, izrađenog od kvalitetnog drveta sa pratećim atestima i sertifikatima za mobilijar. U dosadašnjem poslovanju ova firma je svoj proizvodni program donirala mnogobrojnim crnogorskim opštinama od budvanske do ulcinjske rivijere, kao i luksuznim hotelima Splendid, Bellevue, Montenegro i drugi.


Prilikom prijema predsednik opštine Milisav Mirković se zahvalio gostu na vrednoj donaciji i odabiru, ali su ga interesovali razlozi opredeljenja da Gornji Milanovac bude mesto gde će se koristi proizvodi ove firme. Prema rečima gospodina Miročevića, odluka da se proizvodi ove firme plasiraju na srpsko tržište upravo iz Gornjeg Milanovca je krajnje logična, jer je reč o gradu sa veoma jakim industrijskim centrom u Srbiji. Naglasivši da je presudno bilo i javno prezentovanje predsednika opštine o Gornjem Milanovcu putem nacionalnih medija koji se gledaju u Crnoj Gori, a u kojima predsednik gornjomilanovačke opštine uvek govori afirmativno i sa ponosom o svom gradu, bez javnog iznošenja problema koji su svuda svakodnevnica, pri tom ne optužujući i ne kritikujući nikoga, a što je danas retkost, rekao je Miročević.


decija igralista    decija igralista    decija igralista


On je danas rekao i da je osnovni strateški interes ove firme marketinško predstavljanje kroz donacije, koje kroz ovakav vid ulaganja naiđu na dobar publicitet i budu najbolja referenca za druge kojima su potrebni naši proizvodi u vidu dečjih igrališta, klupi, korpi za otpadke i drugo. Kroz anegdotu donator nam je izneo i jedan lični razlog, a to su i divna nezaboravna sećanja o staroj ljubavi sa jednom Milanovčankom.


Prema Ugovoru o donaciji, obaveza opštine Gornji Milanovac će biti plaćanje transporta i montaže mobilijara koje se sastoji od sedam elemenata i prevozi u jednom šleperu po igralištu, a zahtev za novčana sredstva će se naći na prvoj narednoj sednici Opštinskog veća kako bi već prva igrališta stigla početkom aprila u okviru priprema proslave DVA veka od Drugog srpskog ustanka.


Prilikom gostovanja donator je danas obišao moguće lokacije za igrališta, kao i po izraženoj želji, kompaniju Metalac.decija igralista    decija igralista    decija igralista
Povratak na: Saopštenja
Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!