opstina gornji milanovac

22. jul 2020.
Novi asfalt na putu Gornja Crnuća-Svračkovci


Danas je asfaltiran lokalni put Gornja Crnuca - Svrackovci. Ukupna duzina deonice koja je predmet ugovorenih radova, iznosi 800 metara u postojecoj sirini 2,80 metara, a ukupna vrednost radova je 3.814.092,00 dinara. Celokupna sredstva za radove su opredeljena iz opstinskog budzeta za lokalne puteve.


gm

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac obišao je danas radove u Gornjoj Crnući .


gm

-Kao što ste mogli da vidite i predhodnih dana, mi pored sanacije i izgradnje novih ulica u gradu, radimo paralelno na seoskom području – rekao je danas Kovačević. Ovo je treći od planirana tri lokalna puta koja se rade na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Ovo nije kraj, kada su radovi na seoskoj putnoj infrastrukturi u pitanju, nastavljamo asfaltiranje nekategorisanih puteva, koje ćemo raditi u više mesnih zajednica. Za Gornju Crnuću i meštane, ovaj put je jako značajan jer ih preko Svračkovaca povezuje sa Gornji Milanovcem. Postoji još jedna deonica na teritoriji Svračkovaca koja nije u dobrom stanju, potrudićemo se da i taj deo uradimo kako bi komplatna trasa bila kvalitetna.


gm

Kovačević kaže da trenutna situacija sa korona virusom, iako otežava, za sada ne usporava realizaciju planiranih projekata.


gm

-Sve što rekli i obećali da ćemo uraditi, kada su infrastrukturni projekti u pitanju, mi nastavljamo da radimo, bez obzira na nedaće koje su nas zadesile sa virusom, sa kojim paralelno borimo i gde nam dosta novca odlazi na zaštitnu opremu, dezinfekciona sredstva i na sve što po tom pitanju radimo u Gornjem Milanovcu,a obuhvata i dezinfekciju svih gradskih saobraćajnica, trotoara, zatim dajemo besplatno natrijum hipohlorid građanima za dezobarijere. Bez obzira na sve to nastavljamo ulaganja u infrastrukturu jer jedino tako možemo pospešiti dalji rast i razvoj opštine Gornji Milanovac. U narednom periodu, pored ulica, lokalnih I nekategorisanih puteva koje smo planirali početkom godine, rebalansom budžeta u septembru ćemo dodati još neke puteve koje ćemo raditi do kraja godine, a za sledeću godinu takođe imamo ambiciozne planove kada je putna infrastruktura u pitanju, za koje ćemo osim sredstava iz budžeta lokalne samouprave dobiti i značajna sredstva od Republike – zaključio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.


Dragan Stanišić, predsednik MZ Gornja Crnuća, kaže das u meštani ovog dela opštine jako zadovoljni ulaganjima u putnu infrastrukturu u Gornjoj Crnući.


-Do sada je urađeno dosta I želim da se zahvalim predsedniku i opštini jer imaju razumevanja za ovaj kraj – kaže Stanišići dodaje - zadovoljni smo sa do sada urađenim, ali svakako planiramo još mnogo toga da završimo u narednom periodu.


Ugovorenim radovima u Gornjoj Crnući, predvidjena je izrada propusta na mestima koja su to zahtevala zbog stanja na terenu,ugradnja odgovarajucih cevi u propuste i ravnanje postojeceg asfalta radi pripreme podloge za ugradnju predvidjenih slojeva za ojacanje kolovozne konstrukcije - tampon debljine 10 cm i sloj asfalta BNHS 16 debljine 5 cm. Izvodjac radova je firma "AR Gradnja" iz Beograda.


Sa ovim putem zavrseno je za sada asfaltiranje lokalnih puteva koji su do sada ( ove godine ) bili planirani i za koje su sredstva bila opredeljena budzetom za lokalne puteve. Ukupno je za tri lokalna puta: MZ Donja Crnuca-Dom Susilo, MZ Lipovac i lok.put Gornja Crnuca -Svrackovci ugovoreno: 15.747.372 dinara.


Povratak na: Saopštenja


logo opstine gornji milanovac

Ćir    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Opština Gornji Milanovac

Adresa: Takovska 2,

32300 Gornji Milanovac, Srbija

Tel: +381 32 / 515 0050

Fax: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Usuditi se, to je cena napretka!