opstina gornji milanovac

03. децембар 2014.
Извештај Државне ревизорке институције


Општина Параћин и Горњи Милановац од 27 контролисаних општина узете као позитиван пример Државне ревизорке институције са малим процентом неправилности у пословањуПредседник Државне ревизорске институције (ДРИ) Радослав Сретеновић изјавио је јуче медијима да је управљање јавним финансијама у локалним самоуправама веома неефикасно, а највећи проблеми се јављају у контроли трошења буџетских средстава, непоштовању закона и пропустима интерне ревизије, док питање субвенција уопште није регулисано законом.


Према речима др Душка Пејовића државног ревизора ДРИ задуженог за буџете локалних самоуправа изражавање ревизорског мишљења, односно оцене, разликује се од општине до општине, којих је контролисано 27 у току године, распон неправилности креће се од 7.5% до 44%.


Као пример најмањег процента ревизорских неправилности у пословању евидентирано је у општини Параћин и Горњи Милановац и могу се узети као позитиван пример са малим процентом неправилности рекао је Пејовић, док је са друге стране већина општина које послују и са 44 одсто неправилности.


ИЗВЕШТАЈ О РЕВИЗИЈИ КОНСОЛИДОВАНИХ ФИНАНСИЈСКИХ ИЗВЕШТАЈА ЗАВРШНОГ РАЧУНА БУЏЕТА И ПРАВИЛНОСТИ ПОСЛОВАЊА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ЗА 2013. ГОДИНУ


У прилогу Вам достављамо линкове ТВ Пинк-а и Тањуга са јучерашњом изјавом др Душка Пејовића државног ревизора ДРИ задуженог за буџете локалних самоуправа.


Танjуг
Национални дневник РТВ Пинк, 18. минут.
Државна ревизорска институција
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!