opstina gornji milanovac

18. децембар 2017.
Усвојен буџет општине за 2018. годину


У Великој сали органа општине одржана је петнаеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се осам тачака.


gm

Као прву тачку дневног реда, Скупштина општине донела је Одлуку о буџету општине Горњи Милановац за 2018. годину.


„Успели смо и у новом буџету даодвојимо нешто преко 24% за инвестиције. Преко 330 милиона динара је планирано за ту намену и тоје више него за 2017.годину,а то ће бити тенденција и за пројекцију буџета за 2019.годину, с обзиром да смоте пројекције већ послали Министарству финансија.Оно што јесте кључ свега је да је буџет јасно и добро избалансиран. Нису запостављене ни социјалне категорије којих има у Горњем Милановцу, ни образовање, ни култура, а са друге стране има довољно новца за инвестиције. Удео од 24% буџета јесте пуно новца из општинског буџета, али трудићемо седа за пројекте, о којима сам говорио и данас на Скупштини, првенствено Општа болница у Горњем Милновцу, новац који обезбеђујеВлада Србије буде далеко већи него што је проценат инвестиција из буџета општине Горњи Милановац. Пуно пројеката је у раду и очекујемо њихов завршетак.Судски спорови и пенали из неког претходног периода највише су везани за изградњу Дома културе. Одвојили смо 68 милиона динара као највећи могући износ с обзиром да ће у 2018.години бити разрешен тај Гордијев чвор када су у питању радови на Дому културе. Са нашим правобранилаштвом радимо на томе да тај износ буде мањи и искрено се надам да ћемо успети у томе”, истакао је председник општине Дејан Ковачевић.


gm

Одборници су усвојили Одлуку о јавном линијском превозу путника на територији општине Горњи Милановац.


Такође, Скупштина општине донела је Одлуку о општинским административним таксама.


Усвојене су две тачке дневног реда које се односе на Општинску управу, и то Кодекс понашања службеника и намештеника општине Горњи Милановац и Кадровски план Општинске управе општине Горњи Милановац.


Решењем Скупштине општине дата је сагласности на Статут Музеја рудничко - таковског краја.


Скупштина општине донела је Решење о давању сагласности на измене и допуне програма пословања ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље за 2017. годину и Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Таковски устанак“ Таково испред Савета родитеља.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!