opstina gornji milanovac

30. новембар 2017.
Усвојен Извештај о извршењу буџета


У Великој сали органа општине одржана је четранаеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац. На дневном реду нашло се тринаест тачака.


Као прву тачку дневног реда, одборници су усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за период 1. јануара до 30. септембра 2017. године.


„Данас је усвојен Извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године. Ми смо инфраструктурне и капиталне радове завршили, али они нису плаћени док контрола не провери све окончане ситуације па тек онда може да се изврши наплата, тако да то није приказано кроз овај Извештај. Све ће бити плаћено у законском року, па ће се то видети у Годишњем извештају о извршењу буџета. Оно што је једино од инфраструктурних радова у току, то је реконструкција Брда мира, то радимо уз суфинансирање са републичким властима, и надам се да ће до пролећа 2018. године то бити завршено“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.


Скупштина општине донела је Одлуку о изради плана детаљне регулације „ЦРКВА БРЕЗОВИЦА“ у Брезовици.


На предлог Општинског већа, Скупштина општине донела је Одлуку о јавним паркиралиштима на територији општине Горњи Милановац.


Донета је Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2018. годину на територији општине Горњи Милановац. Овом Одлуком прописано је да цене буду исте као и у 2017. години.


gm

Такође, Скупштина општине донела је Одлуку о давању претходне сагласности за давање у закуп слободног простора Апотеке Горњи Милановац у јавној својини општине Горњи Милановац, као и Одлуку о измени Одлуке о радном времену угоститељских објеката, којом се врши усклађивање са Законом о прекршајима, јер прописане казне морају бити фиксне, а не у распону од-до, као што је то до сада био случај.


Једногласно су усвојене и две тачке дневног реда које се односе на рад Предшколске установе „Сунце“ и то: Решење о прихватању Извештаја о раду Предшколске установе „Сунце“ за радну 2016/2017. годину и Решење о давању сагласности на годишњи план рада Предшколске установе „Сунце“ 2017/2018. годину.


Скупштина општине донела је Решење давању сагласности на план зимског одржавања улица, локалних и некатегорисаних путева на територији општине Горњи Милановац за сезону 2017/2018. годину, којим је предвиђено да се чисти 22 км и 620 м улица првог приоритета, 35 км и 106 м улица другог приоритета и 24 км и 750 м улица трећег приоритета, као и путеви на територији општине.


gm

Решењима Скупштине општине дата је сагласност на Статут ЈКП „Горњи Милановац“ и сагласност на измене и допуне програма пословања ЈКП „Горњи Милановац“.


Одборници су усвојили и Решење којим се даје сагласност на Колективни уговор код послодавца ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, као и Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Арсеније Лома“ Рудник испред Савета родитеља.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!