opstina gornji milanovac

28. новембар 2017.
16 дана активизма против насиља над женама


Сваке године од 25. новембра до 10. децембра обележава се „16 дана активизма против насиља над женама“. У питању је глобална, светска кампања коју обележава 1.700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.


gm

Општина Горњи Милановац придружила се овој акцији, чији је главни циљ подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама.


Званична боја кампања је наранџаста, као симбол светле и оптимистичне будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама.


Као део ове иницијативе, организују се догађаји у земљама широм света, а знаменитости у градовима осветљене су наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање. Прошле године, у оквиру кампање осветљени су многи знаменити објекти укључујући пирамиде у Египту или седиште Уједињених нација у Њујорку. Због тога ће зграда Дома културе у Горњем Милановцу бити осветљена наранџастом бојом.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!