opstina gornji milanovac

20. новембар 2017.
Зимске службе спремно дочекују сезону


У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је тридесет прва седница Општинског већа. На дневном реду нашло се тринаест тачака.


gm

Након усвајања Записника са претходне седнице, Општинско веће донело је Закључак о прихватању предлога Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2018.годину на територији општине Горњи Милановац и упутило га Скупштини општине на разматрање и усвајање. Према речима председника Ковачевића цене остају идентичне као и у 2017. години.


Такође, Општинско веће донело је Закључак о прихватању предлога Плана зимског одржавања улица, локалних и некатегорисаних путева на територији општине Горњи Милановац и упутило га Скупштини општине на разматрање и усвајање. Према речима директора Јавног предузећа Божидара Вучетића, то предузеће спремно чека зимску сезону. Планирано је да се чисти 22 км и 620 м улица првог приоритета, 35 км и 106 м улица другог приоритета и 24 км и 750 м улица трећег приоритета, као ипутеви на територији општине.


О спремности зимске службе говорио је и председник општине, који је и командант Штаба за ванредне ситуације.


gm

„Све је спремно за зимску сезону, овај Извештај усвојен је и на седници Штаба за ванредне ситуације. Ове године смо још спремнији у односу на прошлу годину, када је Јавно предузеће за изградњу општине први пут радило зимско одржавање и у граду и на селу и прошла година нам је служила као добра полазна основа за ову сезону. Око 5 милиона динара су уштеде зато што је Јавно предузеће чистило снег прошле сезоне, а не неко приватно предузеће. Ове године смо много боље опремљени када је механизација у питању. ЈКП „Горњи Милановац“ ставља на располагање један камион, који је ове године купљен, и он ће кад год је потребно чистити снег, као и један скип. Јавно предузеће за изградњу је такође набавило нову механизацију, у наредним данима стиже и један велики трактор који ће служити за зимско одржавање, ту су и три скипа. Све у свему, механизација је спремна за зимско одржавање и градског и сеоског подручја“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.


Већници су једногласно усвојили и Решење о поверавању линијског превоза путника у градском и приградском саобраћају на територији општине Горњи Милановац, као и Закључак о прихватању информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Горњи Милановац за период од 1.јануара до 30.септембра 2017.године.


Након излагања новог вршиоца дужности директора Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље Зорана Бараћа, Општинско веће донело је Решење о давању сагласности на Колективни уговор код послодавца ЈП за водоснабдевање „Рзав“ Ариље и упутило га Скупштини општине на разматрање и усвајање.


Усвојена су и три Решења о давању сагласности на измене и допуне финансијских планова и то Општинске управе општине Горњи Милановац (четврта измена), Апотеке Горњи Милановац и Музеја рудничко-таковског краја.


gm

Говорећи о стању у Апотеци, председник општине истакао је да је локална самоуправа у сталној комуникацији са Министарством здравља, од којег су прошле седмице и добијене препоруке у вези са функционисањем ове установе. „Добили смо препоруке колики део мора бити у власништву општине док се сви дугови не измире. У општинском власништву ће на почетку сигурно остати једна апотека у граду, са одређеним бројем запослених и једним фармацеутом и техничарем. То је законски минимум, а овај други део ћемо понудити приватним фармацеутским кућама. Постоји интересовање три велике фармацеутске куће, али све те одлуке морају проћи Општинско веће и Скупштину општине, па ћемо о томе тад и расправљати“, истакао је председник Ковачевић.


Чланови Општинског већа усвојили су и Закључак о давању сагласности Општинском правобраниоцу за закључење споразума поводом предлога за мирно решење спора, Решење о промени апропријације и Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!