opstina gornji milanovac

8. новембар 2017.
Милановац учесник „Еко-квиза“


У организацији Јавно комуналног предузећа „Градска чистоћа“ из Београда одржано је прво републичко такмичење из екологије„Еко-квиз“. Такмичење је одржано у Пионирском граду у Београду, уз учешће екипа из Београда, Зрењанина, Врања и Горњег Милановца.


„У петак, 3. новембра, Основна школа „Таковски устанак“ из Такова представљала је нашу општину на републичком такмичењу „Еко-квиз“. Предузеће „Градска чистоћа“ из Београда организовало је овај квиз, а под покровитељством града Београда. Њихова идеја је да се деца кроз игру и знање уведу у материју очувања животне средине. Наша деца су освојила четврто место и то је велики успех, ако се узме у обзир да је у питању републичко такмичење. Важно је учествовати у оваквим такмичењима. Поред Београда и Горњег Милановца, учешће у квизу узели су и Зрењанин и Врање. Општина Горњи Милановац обезбедила је ваучере у једној спортској радњи за учеснике из наше општине“, рекла је Драгана Никитовић, која је била координатор овог такмичења за нашу општину.


gm

Главни мото квиза је „Прљаво или чисто није исто“, а учесницима из наше општине компанија „Swisslion Takovo“ обезбедила је слатке пакетиће.


gm

„Општинска управа у Фонду за заштиту животне средине има издвојена средства управо за ову врсту пројеката који служе за едукацију деце. Важноје да наши најмађи суграђани од малих ногу уче о екологији и њеној важности. Природу морамо да чувамо, јер другу немамо. Ово је прво републичко такмичење овог типа и договор је да се организује у будућности, уз учешће већег броја градова и општина. Поред Општинске управе, у организације је учествовало и ЈКП „Горњи Милановац“, јер је и њима у интересу да се чува животна средина и да се млади едукују у вези са селективним одлагањем отпада“, истакао је начелник Општинске управе Александар Јевтовић.


gm

Градоначелник Београда Синиша Мали уручио је начелнику Јевтовићу Захвалницу за несебичну подршку и помоћ Општинске управе Горњи Милановац у организацији овог такмичења.


gm

gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!