opstina gornji milanovac

6. новембар 2017.
Одржана седница Штаба за ванредне ситуације


У кабинету председника општине Горњи Милановац одржана је седма седница Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац. На дневном реду нашао се Извештај о стању припремљености субјеката система заштите и спасавања за зимску сезону 2017/2018. године.


Седницом је председавао председник општине и командант Штаба Дејан Ковачевић.


gm

Начелник Штаба Милорад Димитријевић упознао је чланове Штаба са Извештајима које су му доставили: Јавно предузеће за изградњу општине, ЈКП „Горњи Милановац“, Рудник и флотација „Рудник“ д.о.о, Дом здравља, ЈП „Србијашуме“ Шумска управа Горњи Милановац, Центар за социјални рад, Црвени крст, Ловачко удружење „Војвода Милан Обреновић“ и Одељење за друштвене делатности.


gm

Прихваћен је предлог програма зимског одржавања улица и путева Јавног предузећа за изградњу општине, којим је предвиђено редовно чишћење и одржавање 82,5 километара улица I, II и III реда и 39 локалних путева са 27 мостова у дужини од 282 километра.


Усвојен је програм припремљености за зимску сезону ЈКП „Горњи Милановац“ за функционисање и пружање услуга из своје надлежности у зимској сезони.


Начелница Одељења за друштвене делатности истакла је да ће предшколска установа и школе спремно дочекати зимску сезону.


gm

Прихваћени су и програми припремљености Дома здравља, ЈП „Србијашуме“ Шумске управе Горњи Милановац, Центра за социјални рад, Црвеног крста и Ловачког удружења „Војвода Милан Обреновић“. Црвени крст се обавезује да доставља редован месечни извештај о урученој хуманитарној помоћи.


„Електродистрибуција“ Чачак Радна јединица Горњи Милановац и „Телеком Србија“ Радна јединица Горњи Милановац обавезују се да предузму све превентивне мере за несметано пружање услуга из своје надлежности.


Договорено је да се наставе активности на изради Процене угрожености од елементарних непогода и других опасности. Установљено је са су сви субјекти спремни за почетак сезоне и Извештај је једногласно усвојен.


Обавезују се сви субјекти да у оквиру својих надлежности предузму све мере за несметано функционисање у зимским условима.


Зимска сезона траје од 15. новембра 2017. године до 31. марта 2018. године.


gm

gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!