opstina gornji milanovac

15. септембар 2017.
Лектире на дар милановачким првацима


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је Основну школу "Иво Андрић" у Прањанима. Овом приликом је обишао радове који се обављају у школи, посетио ђаке прваке и уручио им комплет лектира за први разред.


gm

Са директором школе Зораном Пантовић разговарао је о актуелним темамама и плановима за будућу сарадњу општине и ове школе.


gm

„Ове године на територији општине Горњи Милановац имамо 374 нова ђака првака. Као и прошле и ове године сам свима њима поклонио лектиру и зажелео им да што пре науче да читају, како би могли те лектире да прочитају.

Оно што је битно, јесте да је општина Горњи Милановац у буџету за 2017. годину одвојила преко 107.000.000 динара само за основно образовање. Данас сам се са директором школе уверио да је тај новац уложен на прави начин. Тако су у прошлој години купили две интерактивне табле – једну овде за школу у Прањанима и другу за издвојено одељење. Једна таква табла, кошта 200.000 динара. Мени је изузетно драго што су и ученици и наставници заинтересовани за коришћење нових технологија и мислим да са коришћењем нових технологија они неће имати сметњу у наставку школовања. Оно што је такође значајно, уверио сам се да је и ове године превоз који је стартовао 1. септембра, стартовао на најбољи могући начин.

Ни један дан нисмо имали прекид када су у питању деца и мислим да добављач који је добио на тендеру , тај посао обавља онако како је и уговором прописано.“ изјавио је председник општине Дејан Ковачевић приликом посете школи.


gm

У школи се тренутно обављају радови на уређењу ђачке кухиње, за коју је ова школа из фондације принцезе Катарине Карађорђевић путем пројекта добила средства у износу од 1.800.000 динара. Локална самоуправа помогла је ове радове са 900.000 динара.


gm

gm

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!