opstina gornji milanovac

11. септембар 2017.
Санација моста у Заграђу


Након санације моста у Драгољу, Јавно предузеће за изградњу, ових дана приводи крају радове на реконструкцији моста у Заграђу.


gm

Водена стихија реке Драгобиљ и бујичних вода са брда,током поплава 2014. године, поткопала је бетонске стубове моста и на тај начин нарушила његову стабилност. Од тада мештани села Заграђе покушавали су да се изборе за санацију моста који је веза овог дела села са Ибарском магистралом.


gm

„Ево после толико времена коначно изгледа да смо доживели срећу да се санира овај мост пре него што падне. Једина веза са Ибарском магистралом то је овај мост. Сви мештани одавде прелазе и људи који имају своја имања преко овог моста“, каже Иван Војковић из Београда који планира да пензионерске дане проведе у свом родном Заграђу.


Јавно предузеће за изградњу је добило задатак које мостове ће санирати о трошку општине Горњи Милановац током 2014.године.


gm

„За неке мостове смо издвојили средства. За неке друге ћемо радити и радимо пројекте,па ћемо видети како ћемо финансирати , обзиром да за један мост у Гојној Гори су потребна мало већа финансијска средства која општина Горњи Милановац нема, али ћемо путем конкурса и уз суфинансирање или Канцеларије за јавна улагања или Министарства привреде гледати да такве ствари радимо у следећој години“, каже председник општине Дејан Ковачевић.


По речима директора Јавног предузећа за изградњу општине,Божидара Вучетића, у овој години предвиђена је санација седам мостова по месним заједницама која су урушена у поплавама 2014.године.


„Ми у редовном плану и програму одрађујемо санацију мостова у општини Горњи Милановац.Вредност радова овде на овом мосту је пола милиона динара и нешто јаче.Надам се да ћемо то завршити у пар дана и одлазимо у Горње Бранетиће где нас такође очекује санација једног врло битног и важног моста за наше мештане.“


gm

До краја септембра планирано је да се уради највећи део послова када су у питању мостови и некатегорисани путеви.


Већ у овој седмици очекује се асфалтирање некатегорисаних путева у 13 Месних заједница. Вредност тих радова је негде око 30.000.000 динара.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!