opstina gornji milanovac

8. септембар 2017.
Предузеће Рудник д.о.о донирало санацију ђачких тоалета у ОШ “Аресније Лома„ на Руднику


Основна школа „Арсеније Лома“ на Руднику, дочекала је спремно почетак нове школске године, а током летњег распуста успели су , захваљући донацији предузећа Рудник д.о.о, да реновирају ђачке тоалете и део школског ходника.


gm

„Ја бих искористила прилику да се захвалим предузећу Рудник и флотација и компанији Контанго, власнику Дарку Вукобратовићу, који је кроз донацију помогао комплетно реновирање ђачких тоалета и дела ходника у матичној школи, што је наставак вишегодишње сарадње и део активности овог друштвено одговорног предузећа“, изјавила је директорка основне школе Драгана Милетић.


gm

Од следеће календарске године, управа школе има у плану да уз помоћ Општине Горњи Милановац и донатора, уреди спољне спортске терене и замени столарију како би кроз енергетску ефикаснот остварили што већу уштеду.


gm

„Рудник је још један добар пример и залагање и локалне самоуправе и фирме која овде гравитира у Руднику, где се уз пример добре донације обезбеђују средства да се среде конкретно тоалети.Тоалети су комплетно реновирани на Руднику, видели сте прошле године завршили смо комлетно реновирање тоалета у основној школи „Момчило Настасијевић“, прошле године исто путем донација сређени су тоалети у Такову и настављамо даље са реновирањем. Следеће године би требало да радимо тоалете у трећој основној школи, мада нам је ове године приоритет трећа школа што се тиче гасификације. Требало би да до нове године најдуже, трећа основана школа са угља пређе на гас“, истакао је приликом обиласка изведених радова у рудничкој школи члан Општинског већа задужен за школство и спорт Срђан Милићевић.


gm

Школу на Руднику тренутно похађа 172 ђака која су распоређена у матичној школи и њеним истуреним одељењима у Угриновцима, Трудељу, Драгољу и Заграђу.


gm

Оно што радује, а по речима директорке да је то резултат повратка младих породица на село, је 8 првака више него лане који су полазници ове школе.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!