opstina gornji milanovac

23. август 2017.
Председник Скупштине посетио Требиње


Председник Скупштине општине Горњи Милановац Лазар Николић боравио је протеклог викенда у службеној посети граду Требињу, који је обележио крсну славу града - Преображење Господње.


gm

Тим поводом, у Саборном храму служена је Света литургија, након које је обављено резање славског колача у згради Градске управе.


Одржана је и Свечана седница Скупштине града Требиња, где су домаћини били градоначелник Лука Петровић и председник Скупштине Драгослав Бањак. Седници су присуствовали председник Републике Српске Милорад Додик, премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, Његово преосвештенство владика захумско - херцеговачки и приморски Григорије, бројни гости из Републике Српске, Србије и региона.


gm

Председник Скупштине општине Лазар Николић пренео је поздраве градоначелнику Луки Петровићу, које му је упутио председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, и позвао га да посети Горњи Милановац, како би се унапредили односи два града и развила још боља привредна сарадња.


Приликом посете Требињу, председник Скупштине општине остварио је бројне контакте са званичницима и привредницима из Републике Српске.


Владика Григорије је у разговору са председником Скупштине изразио жељу да посети Горњи Милановац.


gm

У кругу зграде Полицијске управе Требиње освештан је споменик погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске из Требиња у Одбрамбено - отаџбинском рату. У порти Саборног храма откривен је споменик блаженопочившем патријарху српском Павлу. Након вечерњег богослужења, свечана литија прошла је централним градским улицама.


Потпредседник Скупштине града Требиња Бојан Шапурић боравио је у априлу у Горњем Милановцу и присуствовао обележавању Дана општине.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!