opstina gornji milanovac

15. август 2017.
Одржана седница Општинског штаба за ванредне ситуације


У кабинету председника општине Горњи Милановац одржана је пета седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац у условима проглашене ванредне ситуације на делу територије општине. Седницом Штаба председавао је председник општине и командант Штаба Дејан Ковачевић.


gm

„На основу предлога Општинског штаба за ванредне ситуације донео сам Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Горњи Милановац за насељена места: Горњи Бранетићи, Горњи Бањани, Доњи Бранетићи, Озрем, Лозањ, Теочин, Полом, Брезна, Трудељ и Бело Поље, због последица елементарне непогоде - јаке кише са градом. Ванредна ситуација проглашена је како би се лакше сагледале последице невремена и обезбедила средства из буџета за санирање тих последица. Комисије ће спремити извештаје које ћемо разматрати на седници Општинског већа, како би што пре помогли нашим суграђанима који су погођени овим невременом“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.


Начелник Општинског штаба за ванредне ситуације Милорад Димитријевић истакао је да су деловањем противградних стрелаца у великој мери ублажене штете којесу и сада велике. Деловало је 14 противградних станица и испаљене су 53 ракете.


Механизација и радници Јавног предузећа за изградњу општине од суботе су на терену и отклањају проблеме који су се појавили на путној инфраструктури након невремена. Екипе Телеком Србије и Електропривреде Србије налазе се на терену и отклањају кварове који су након оваквог невремена неизбежни. Након невремена дошло је до оштећења далековода па су без електричне енергије били Клатичево, Шилопај, Церова, Накучани и Врнчани. Тај квар је отклоњен и ова места имају електричну енергију. На електромрежи је од суботе отклоњено преко 100 кварова.


gm

У закључку са седнице Штаба за ванредне ситуације констатовано је да нема повређених и угрожених суграђана, да Канцеларија за пољопривреду и Одељење за инспекцијске послове припреме извештај за седницу Општинског већа. Штаб апелује на председнике месних заједница да се у својим могућностима организују у отклањању последица непогоде. Ситуација на угроженим местима је нормализована и ради се на отклањању штете.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!