opstina gornji milanovac

31. јул 2017.
Братимљење Горњег Милановца и Пробиштипа


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић боравио је протеклог викенда у службеној посети Македонији и општини Пробиштип. Том приликом свечано је потписана Повеља о братимљењу Горњег Милановца и Пробиштипа.


Повељу су потписали градоначелник Пробиштипа Тони Тоневски и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић. Свечаности потписивања Повеље присуствовала је и амбасадорка Републике Србије у Републици Македонији Душанка Дивјак Томић.
gm    gm

gm    gm

Општина Горњи Милановац и град Пробиштип сагласили су се да спроведу братимљење на основу дугогодишњег пријатељства, у заједничком уверењу да успостављањем структуралних веза између две општине и грађани две заједнице могу успоставити пријатељске односе. Намера је да се овим братимљењем створи свеобухватније разумевање међу народима и направи још један корак на путу ка уједињеној Европи.


У остварењу овог циља општине су се сложиле да ће сарађивати у областима индустрије и трговине, пољопривреде, туризма, културе и спорта, образовања и науке, здравства, заштите животне средине, инфраструктуре и информисања.


„Драго ми је што могу грађане општине Горњи Милановац да обрадујем још једним пријатељством. Као што је овај догађај значајан општини Пробиштип, јер јој је то прва Повеља о братимљењу, тако је значајан и мени јер је ово прва Повеља о братимљењу од када сам председник општине. Ми са Македонијом и вашим народом имамо веома добру сарадњу, а ја се овде увек осећам као да сам код своје куће. Ова сарадња је специфична јер је прво привреда прокрчила пут јер су ваши рудари радили у руднику на нашој планини Рудник, обично се прво креће са сарадњом у области образовања, културе и спорта. Надам се да ће се из овога развити још већа привредна сарадња јер је то оно што нас спаја и повезује и са другим градовима и са другим државама“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.


gm    gm


gm    gm

Реализација сарадње ће се остваривати кроз посете делегација обе општине, друштвене, културне и спортске размене, сарадњу институција и привреде и извођење пројеката од користи за обе општине.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!