opstina gornji milanovac

20. јун 2017.
Панел дискусија о обновљивим изворима енергије


У Великој сали органа општине Горњи Милановац одржана је панел дискусија привредника на тему обновљивих извора енергије. Присутни су били представници компанија које послују у Горњем Милановцу, енергетски менаџер општине Горњи Милановац и представници јавних предузећа.


gm

Све окупљене је, у име председника општине Дејана Ковачевића, поздравио Александар Видојевић, помоћник председника општине.


„Поштовани предавачи, цењени привредници и гости, велико ми је задовољство да вас поздравим у име општине Горњи Милановац. Стратегија и обавеза Србије је да до 2020. године достигне 27 посто производње електричне енергије из обновљивих извора енергије, самим тим то је и стратегија општине Горњи Милановац. Сврха коришћења пројеката обновљиве енергије је смањење коришћења фосилних горива,што као последицу има смањење загађења, као и другачије распоређивање буџетских средстава и њихово усмеравање у друге намене. Циљ оваковог скупа је да заједно са привредницима покренемо праве ствари и да их реализујемо“, рекао је Видојевић.


gm

Присутни су кроз предавања могли да се упознају са могућностима, методама, предностима и слабостима при производњи електричне енергије путем соларних панела или ветрогенератора, начинима на који могу да уштеде на рачунима за електричну енергију, као и о корпоративној безбедности и управљању отпадним водама.


gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!