opstina gornji milanovac

4. јун 2017.
Обележена слава Горњег Милановца


Општина Горњи Милановац обележила је градску славу Силазак Духа Светог на апостоле. Тим поводом одржана је литургија у цркви Свете Тројице, након чега је централним градским улицама прошла литија. Након литије, у порти Цркве уприличено је резање славског колача.


Обележавању славе присуствовало је општинско руководство, чланови Општинског већа, одборници Скупштине општине, директори јавних предузећа и установа, свештенство, представници Војске Србије, бројни суграђани али и гости - председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић и председница општине Лучани Весна Стамболић.
gm    gm

gm    gm

„Драги пријатељи, поштовани суграђани, цењено свештенство, пре свега желим да се захвалим на доласку нашим комшијама - председнику Скупштине општине Топола Драгану Јовановићу и председници општине Лучани Весни Стамболић. Велика ми је части и задовољство, али и обавеза за будућност што смо донели одлуку да поново обележавамо градску славу и ја се овом приликом захваљујем одборницима Скупштине општине и члановима Општинског већа што су подржали тај мој предлог. Оно што јесте на нама је да се миримо међусобно, да сви заједно чувамо хришћанство, а поготову да чувамо српство. Тешко је време иза нас, а бојим се да ће бити тешко и време пред нама што се тиче очувања српства, за очување Косова и Метохије и очување Срба у Републици Српској. Увек се сетим речи почившег патријарха Павла који је рекао будите људи и ја ћу тако рећи браћо и сестре будимо људи. Срећна нам слава!“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић обраћајући се суграђанима у порти Цркве.


gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!