opstina gornji milanovac

29. мај 2017.
Одржан „Београдски манифест“


У Београду је, на Калемегдану, у периоду од 26. до 28. маја одржан трећи „Београдски манифест“, фестивал за промоцију манифестација и туристичких дестинација из Србије и региона.


Концепт Фестивала је такав да омогућава да сепосетиоцима на занимљив и интерактиван начин представе брендови партнера манифестације.


Општина Горњи Милановац се, по први пут, представила на овој манифестацији. На штанду Милановца изложени су радови уметника, сликара, ткаља, ручни радови, сувенири, али и туристичка понуда рудничко-таковског краја.


Свечано отварање уприличено је на платоу поред споменика „Победник“. Фестивал су отворили потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар туризма Црне Горе Павле Радуловић. У име општине Горњи Милановац отварању су присуствовали председник општине Дејан Ковачевић, председник Скупштине општине Лазар Николић, чланица Општинског већа за културу и туризам Јасмина Марић и вршилац дужности директора Туристичке организације Десимир Ћаласан.
gm    gm

gm    gm

У Горњем граду Београдске тврђаве више од 60 општина из Србије представило је своју туристичку понуду, културу, манифестације и фестивале њихових крајева.


Након свечаног отварања, министар Љајић је у пратњи председника општине Дејана Ковачевића посетио штанд општине Горњи Милановац и у кратком разговору упознао се са потенцијалима, и културним и туристичким, општине Горњи Милановац. Штанд су посетили и председник општине Димитровград Владица Димитров и директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, која је у разговору са председником Ковачевићем и чланицом Општинског већа Јасмином Марић разменила искуства из области туризма.


Другог дана организована је посета наших суграђана Манифесту, у сарадњи са туристичком секцијом ЕТШ „Књаз Милош“.


Поред општина из Србије, представиле су се и Турска, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија и друге државе, које су у сарадњи са туристичким агенцијама посетиоцима омогућиле попусте и бесплатне аранжмане за неку од популарних туристичких дестинација.


gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!