opstina gornji milanovac

26. април 2017.
Предузеће Рудник и Флотација Рудник ДОО прво и једино предузеће у Србији - добитник међународног признања Европске агенције за безбедност и здравље на раду


На међународном такмичењу Европске комисије за безбедност и здравље на раду у оквиру кампање “Здрава радна места за све генерације” предузеће Рудник и флотација Рудник доо је из области безбедности и здравља на раду добило престижно признање Европске комисије на тему “Свеобухватно спровођење безбедног и здравог рада за све запослене уз сталну примену и допуну Акта о процени ризика”.


Награда предузећу Рудник додељена је данас на Свечаној конференцији Међународне организације за безбедност и здравље на раду у Валети на Малти.


Предузеће Рудник је прво и једино предузеће које је из Републике Србије добило ову престижну награду али је ово и први пут да је једна компанија са простора бивше СФРЈ остварила овакав резултат и признање у области безбедности и здравља на раду.
gm    gm

gm    gm

Награда је уручена ауторима рада, Зорану Недељковићу, извршном директору и Љиљани Обреновић, саветници за хемију и екологију. Предузеће Рудник је једино предузеће – добитник награде које није чланица ЕУ.


У оквиру такмичења 2016.године, први корак је представљао одабир најбољих пракси на националном нивоу. Изабрани најбољи кандидати у земљи конкурисали су за ознаку примера најбоље праксе у Европи. Национално такмичење у оквиру Републике Србије спровело је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - Управа за безбедност и здравље на раду.


Комисија Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Управе за безбедност на раду у селекцији представника из Србије на међународном такмичењу добре праксе, од приспелих радова одабрала је да Републику Србију на овом престижном европском такмичењу представљају два предузећа. Предузеће Рудник и флотација "Рудник" доо је било једно од изабраних.


Рад на тему „Успоставлјање и унапређење безбедности и здравлја на раду за све запослене кроз практично стручно оспособлјавање и свакодневну процену ризика на радним местима“послат је на оцењивање комисији у Европску агенцију за безбедност и здравље на раду у Билбао, у Шпанију. По завршетку обраде 37 радова и према одлуци жирија награђене су компаније из следећих земаља: Србија, Немачка, Белгија, Шпанија, Финска, Аустрија и Мађарска.


gm    gmgm    gm

Награђени рад предузећа Рудник и флотација Рудник доо посебно је истакао успешно спровођење социјалног дијалога оствареног између послодаваца и представника запослених уз холистички - хуманистички приступ реализације и примене конвенција и препорука Међународне организације рада кроз организовану превенцију и то кроз основне принципе:

• Селекција - Није сваки човек за сваки посао

• Стално оспособлјавање и обуке запослених

• Организација радне околине

• Стално остваривање социјалног дијалога на релацији послодавац - запослени

• Техничка заштита

• Здравствено образовање и промоција здравља

• Евиденција
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!