opstina gornji milanovac

5. април 2017.
Милановац и Комуна Вефсн учесници у пројекту „ERASMUS +“


Општина Горњи Милановац је, у сарадњи са Комуном Вефсн (Vefsn kommune), учесник у пројекту Erasmus + „Сећај се да би разумео“ (Understanding is remembering).


Горњи Милановац наступа као општина партнер Комуни Вефсен и за овај пројекат општинама су додељена средства у износу од 40.000 евра.


Главни циљ пројекта је обезбеђивање мобилности младих, да се две заједнице учине привлачнијим за младе људе и да науче више о темама као што су једнакост, поштовање и инклузија.


gm

Такође, један од циљева је и подизање свести на локалном, националном и међународном нивоу на догађаје од пре 75 година, када су југословенски заробљеници стигли у концентрационе логоре у Вефсену и 30 година постојања Норвешке куће у Горњем Милановцу.


У оквиру пројекта планиране су две посете младих. У јуну ће група младих из Горњег Милановца посетити Норвешку, док је узвратна посета њихових вршњака из Норвешке планирана за септембар.


Ово је изузетно значајан пројекат за општину Горњи Милановац јер показује да је наша општина препозната на међународном нивоу и омогућава младим људима из наше општине да упознају своје вршњаке у свету и да са новим знањима и познанствима стигну кућама.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!