opstina gornji milanovac

22. децембар 2016.
Дом здравља на Руднику у власништву општине


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и власник компаније „Contango“ Дарко Вукобратовић потписали су уговор о поклону непокретности. Предмет уговора је Дом здравља на Руднику који је од сада у власништву општине Горњи Милановац.


„Изузетно ми је задовољство и част што смо овим лепим поводом овде и то са човеком и компанијом који показују значајан степен друштвене одговорности према локалној заједници. Намера нам је да здравствену заштиту на Руднику подигнемо на виши ниво. То значи да ћемо са тим стационаром и Домом здравља направити једну регионалну здравствену станицу, за тај део наше општине, где ће моћи да се обављају прегледи и да људи не морају долазе до Милановца за неке основне прегледе. Такође, план је да има једно возило Хитне помоћи које би било нон стоп на располагању Дому здравља Рудник. Желимо да направимо неколико центара (Прањани, Бершићи, Враћевшница и Рудник) који би опслуживали грађане у тим областима“, истакао је председник општине.


Објекат Дома здравља на Руднику је од 1963. године у власништву „Рудника олова и цинка“, односно компаније „Contango“, након приватизације.
gm    gm

gm    gm

„С обзиром на делатност којом се бавимо и нашим радницима је понекад потребна хитна медицинска помоћ иако се ми трудимо да до тога не дође, али за сваки случај, није лоше да Рудник има оспособљен Дом здравља како би могла да се укаже адекватна прва помоћ и да има возило за транспорт повређених. Самим тим што су готово сви наши запослени практично и житељи месне заједнице Рудник, дизањем њиховог животног стандарда и бољом здравственом заштитом такође утичемо и на њихов однос према послу“, рекао је власник компаније „Contango“ Дарко Вукобратовић.


Предузеће „Рудник и флотација Рудник“ ће, без накнаде, омогућавати грејање објекта.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!