opstina gornji milanovac

22. децембар 2016.
Посета делегације Амбасаде Пољске


Делагација Амбасаде Републике Пољске, у саставу Јаник Каролина - саветница за економска питања Амбасаде и Адриана Витезовић - специјалиста за развојну сарадњу и културу, посетила је општину Горњи Милановац.


Циљ посете је надзор над реализованим пројектом у ОШ „Таковски устанак“ у Такову, која је учествовала на конкурсу „Мали грантови“ Амбасаде Републике Пољске.


За госте је уприличен пријем и радни састанак код председника општине Дејана Ковачевића. Поред председника, општину су представљали и заменица председника општине Јадранка Достанић и председник Скупштине општине Бошко Миловановић.


gm

„Наша сарадња датира неколико година уназад и она је највидљивија у области образовања, где су уложена значајна средства у школе. Школа у Такову остварила је можда и најбољу сарадњу. Ми смо одлучили да уручимо амбасадору Пољске захвалницу за допринос Амбасаде Пољске за унапређење услова у нашим школама“, истакао је председник општине.


Председник општине истакао је да ће општина Горњи Милановац наставити да сарађује са Амбасадом Пољске али и са појединим градовима у Пољској.


„Вредност пројекта који реализујемо ове године износи око 14.000 евра и то је још један успешан пројекат који смо реализовали са овом школом. Од 2008. године, од када у општини Горњи Милановац реализујемо пројекте Пољске развојне сарадње „Мали грантови“, уложена су средства у реализацију пројекта у висини од око 84.000 евра“, рекла је Јаник Каролина.


gm

Након састанка у Општини, у пратњи заменице председника општине и председника Скупштине општине, делегација се упутила у школу у Такову, где је домаћин била директорка ОШ „Таковски устанак“ Бранка Жижовић.


„Тим за развојно планирање наше школе пише пројекте са којима учествујемо на многим конкурсима све са циљем да што више осавременимо наставу и омогућимо боље услове за рад, како деце тако и запослених“, истакла је директорка ОШ „Таковски устанак“ Бранка Жижовић.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!