opstina gornji milanovac

2. децембар 2016.
Завршни радови на базену у Сврачковцима


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор ЈКП "Горњи Милановац" Рајко Нешковић обишли су завршне радове на изградњи базена за воду у Сврачковцима.


Укупна запремина базена је 400 м3 (две коморе од по 200 м3).


"Водовод Горњи Милановац – Рудник највећа је инвестиција Републике и општине Горњи Милановац, где предрачунска вредност комплетне инвестиције довођења рзавске воде до Рудника износи 369 милиона динара. До сада су Република и општина уложиле око 100 милиона динара. За неколико дана ће бити завршен базен овде у Сврачковцима и становници околних места ће, изградњом секундарне мреже, моћи да добијају воду са овог базена. Преостаје нам да у следећој години наставимо даље радове, ка Мајдану, и надам се да ћемо наредне године уложити око 60 милиона динара, јер је општина већ определила 30 милиона динара и очекујемо да исто толико добијемо и од Републике, што значи да би следеће године и становници уз Ибарску магистралу до Мајдана могли да добију рзавску воду. Наш главни циљ је да се Рудник напаја водом са Рзава и надам се да ћемо у наредном периоду успети и то да завршимо", истакао је председник општине.




gm    gm

gm   

Ове године је, у изградњу базена у Сврачковцима, уложено око 27 милиона динара, уз заједничко учешће Републичке дирекције за воде и општине Горњи Милановац.


"Базен у Сврачковцима је први базен од Горњег Милановца ка Руднику и налази се на 369 м надморске висине. Од њега је урађено 1175 м цевовода ка базену у Мајдану. До овог базена вода долази природним падом са базена на Нешковића брду", рекао је директор ЈКП "Горњи Милановац" Рајко Нешковић.








Повратак на: Саопштења






logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!