opstina gornji milanovac

28. новембар 2016.
Милановац учесник у пројекту Министарства


У Малој сали општине Горњи Милановац одржан је састанак у вези са пројектом Министарства за државну управу и локални самоуправу за подршку спровођењу Акционог плана Стратегије реформе јавне управе (2016-2019). У оквиру овог пројекта спроводи се пројектни задатак функционалне анализе у јединицама локалне самоуправе у Републици Србији.


Састанку су присуствовали представници Оптимус центра за добро управљање и општине Горњи Милановац - заменица председника општине Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, руководиоци у оквиру Општинске управе и директори установа чији је оснивач општина Горњи Милановац.


gm

Заменица председника Јадранка Достанић захвалила се Министарству за државну управу и локалну самоуправу што су одлучили да Горњи Милановац буде један од шест пилот учесника у овом програму и истакла да су добри разултати рада општинског руководства препознати и изван граница наше општине.


"Горњи Милановац је изабран за учесника овог пројекта заједно са Новим Садом, Краљевом, Лозницом, Књажевцом и Голупцом. Надамо се да ћемо након завршетка овог пројекта имати једну свеобухватну анализу функционисања наше локалне самоуправе као и установа чији је оснивач општина и да ћемо изаћи са одређеним бенефитима који би се огледали у томе да можемо бити пример како би други градови и општине у Републици Србији требало да функционишу. Локалне самоуправе које су изабране за овај пројекат различите су по величини, броју становника, економској развијености, по броју управа. Изабранасу три града и триопштине. Министарство за државну управу и локалну самоуправу и Оптимус центар ће након завршетка пројекта изаћи са одређеним препорукама које ћемо ми имплементирати у организациону структуру Општинске управе и установа чији је општина оснивач", истакао је након састанка начелник Општинске управе Александар Јевтовић.


Пројекат се реализује у сарадњи са Владом Швајцарске.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!