opstina gornji milanovac

25. новембар 2016.
Обилазак радова у дворишту Цркве


Председник општине Дејан Ковачевић обишао је, у пратњи старешине Цркве Драгана Ђорема, радове који се изводе у дворишту Цркве Свете Тројице.


gm

"Црква изградњом нове палионице свећа решава један велики проблем и коначно добијамо пристојно место где ће верници Горњег Милановца, а 99% верника је православне вере, моћи на пристојан начин да упале свећу и за своје драге, миле који су живи а и за свеоне који су уснули у Господу то јест покојне. Поред палионице, Црква решава још један велики проблем а то је нова црквена продавница, која ће служити за продају свећа, књига и свих оних црквених ствари које су потребне нашим верницима или њиховим породицама. Са те две велике ствари, Црква коначно решава и свој изглед са западне стране где ће бити уклоњена стара продавница свећа и стара палионица и добија севелики плато испред цркве који ће служити за велике црквене прославе, за венчања, за свадбе и за све оно што треба верницима Горњег Милановца. Захваљујући општини Горњи Милановац и председнику општине Дејану Ковачевићу решавамо ове две велике ствари и ми им се захваљујемо на свој љубави и помоћи коју пружају нашој Цркви и нашим верницима у Горњем Милановцу", истакао је старешина Цркве Драган Ђорем.


gm

"Ове године је из буџета општине за помоћ Српској православној цркви одвојено нешто више од 3,2 милиона динара и то за све Црквене општине у Горњем Милановцу. Само за цркву Свете Тројице опредељено је око 800.000 динара. Ово су до сада рекордна средства одобрена из општинског буџета за ову намену. Није само помоћ у новчаним средствима једина ствар која спаја општину Горњи Милановац и Српску православну цркву, ми смо на почетку мандата вратили и крсну славу општини Горњи Милановац и после 70 година поново заједно прослављамо тај празник. Желимо да амбијент око Цркве, овде у самом центру града, буде лепо уређен и наставићемо да помажемо и ову Цркву и Српску православну цркву на територији наше општине", рекао је председник општине Дејан Ковачевић.


gm

Планирано је да радови на изградњи продавнице буду завршени до празника Свете Тројице.Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!