opstina gornji milanovac

22. новембар 2016.
Посета делегације из Пробиштипа


Претходног викенда гост општине Горњи Милановац била је делегација општине Пробиштип из Македоније. У саставу делегације били су руководилац Одељења за јавне делатности Радослав Илиевски, директорка Дома културе Марија Трајчева и Марјан Панов.


Главни циљ посете је припрема докумената за потписивање Акта о братимљењу Горњег Милановца и Пробиштипа. Ово је други сусрет представника две општине, у кратком временском периоду, с обзиром да су председник општине Дејан Ковачевић и заменица председника општине Јадранка Достанић били гости општине Пробиштип у августу месецу. Испред општине Горњи Милановац, особа задужена за припрему докумената за братимљење биће начелник Општинске управе Александар Јевтовић.


На почетку радне посете, госте из Македоније угостио је председник општине Дејан Ковачевић. Он је том приликом изразио велико задовољство што је делегација Пробиштипа посетила Горњи Милановац и истакао да се нада да ће братимљење две општине подстаћи развој и унапређење односа у свим сферама друштва.


Након састанка, гости из Македоније обишли су културно-историјскезнаменитости Милановца. У пратњи вршиоца дужности директора Музеја Александра Марушића посетили су Културни центар, Библиотеку „Браћа Настасијевић“, Дом културе, Гимназију „Таковски устанак“, Музеј рудничко-таковског краја, Цркву „Свете Тројице“, знаменито место „Таковски грм“ и Музеј у Такову.


Директорка Дома културе Марија Трајчеваи директор Културног центра Драган Арсић договорили су да у наредним данима прецизирају активности на пољу културне сарадње две општине у 2017. години.


Раде Илиевски пренео је поздраве градоначелника Пробиштипа Тонија Тоневског и истакао да је у плану да посети Горњи Милановац почетком 2017. године.
gm    gm

gm    gm

gm    gm   Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!