opstina gornji milanovac

15. новембар 2016.
Обилазак радова на депонији Вујан


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор ЈКП "Горњи Милановац" Рајко Нешковић обишли су радове на проширењу тела депоније на Вујну.


"Санација тела депоније Вујан изводи се утврђеном динамиком и биће завршена у року. Општина је ребалансом буџета одвојила 10 милиона динара, ЈКП "Горњи Милановац" издвојило је 10 милиона динара из сопствених средстава и са овим решавамо проблем комуналног отпада општине Горњи Милановац у наредних 4-5 година. Остало је нејасно зашто претходна власт није марила и није показивала интересовање за овај проблем, а ово је заиста велики проблем. Да ово нисмо сада започели да радимо, ми већ следеће године не би имали где да одлажемо смеће. Одговорни смо према грађанима и према себи и ово морамо урадити. За завршетак пројекта потребно је још око 60 милиона динара, тако да ћемо остатак новца потражити или од министарства или ако се укаже прилика за то, из претприступних фондова Европске уније. Мора се ући у процес озбиљне рециклаже отпада, како би што мање смећа овде завршавало" , истакао је председник општине Дејан Ковачевић.
gm    gm

gm    gm

"После 10 година и велике донације Владе Краљевине Норвешке од око 2.3 милиона евра, дошло је време да општина Горњи Милановац и ЈКП "Горњи Милановац" наставе проширивање депоније. Наиме, по пројекту који је урадио Институт "Јарослав Черни", овде је наслагано око 140.000 тона и да нисмо започели са радовима, следеће године не би имали где да одлажемо комунални отпад. Проширење ће бити за неких 60.000 тона" рекао је Рајко Нешковић, директор ЈКП "Горњи Милановац".


Планирано је да радови буду завршени за двадесет дана.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!