opstina gornji milanovac

27. октобар 2016.
Посета Месној заједници Брђани


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић обишли су радове на изградњи водовода у Брђанима.


"Водовод Брђани се гради, нажалост, веома дуго, још од 2006. године, јер није било слуха да се за Брђане направи један квалитетан водовод који би цело место напајао рзавском водом. Ми смо, по ступању на дужност, ребалансом буџета определили 4 милиона динара за завршетак радова,уз 2 милиона динара колико је определила Месна заједница.Рок за завршетак радова је 25. новембар, али по овоме што видим, како се ради, може се очекивати да радови буду завршени и раније. Желим овом приликом да честитам мештанима Брђана што ће напокон добити рзавску воду" , истакаo је председник општине приликом обиласка радова у Брђанима.


Вредност радова износи 6 милиона динара. Пројектом су обухваћени радови примарног водовода и изградња резервоара у 5 висинских зона.


"Налазимо се у петој висинској зони, поред резервоара број 5, који има запремину 25м3 и који ће напајати засеок Божовићи. У плану нам јеи завршетак резервоара број 4, који је са друге стране магистрале, који ће напајати висинске зоне 3 и 4, тако да ћемо успети ове године да приведемо пројекат крају и омогућимо да домаћини, који су склопили уговор са Месном заједницом и измирили своје обавезе, могу несметано да се прикључе на рзавски водовод" , рекао је директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић.
gm    gm

gm    gm

"Дошло је на ред да се раде више зоне, добили смо 4 милиона динара од општине и имали смо 2 милиона динара сопствених средстава. Надам се да ће бити нових прикључака од којих ћемо наставити са улагањима. Циљ нам је да се вода пусти у све зоне. У првој зони су прикључени школа, Дом и већи број домаћинстава. Сада ћемо имати и ове више зоне и надам се нове учеснике у доплати, што би нам помогло да завршимо комплетан водовод" , истакао је Горан Кићановић, председник Месне заједнице Брђани.


Општина Горњи Милановац је, у последњих неколико месеци, уложила знатна финансијска средства за побољшање водоводне инфраструктуре. Завршени су водоводи у Семедражи, Теочину, Брезовици и Бершићима. Водовод у Брђанима само је наставак инвестиција у овој области.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!