opstina gornji milanovac

18. октобар 2016.
Десета седница Општинског већа


У Великој сали одржана је десета седница Општинског већа општине Горњи Милановац на којој је разматрано десет тачака.


На почетку седнице, већници су донели Закључак о утврђивању предлога Одлуке о давању сагласности о статусној промени које су донели Надзорни одбор Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац (број 2466 од 12.10.2016.године) и Надзорни одбор Јавног предузећа за путеве општине Горњи Милановац (број 1356/16 од 12.10.2016.године), који су упутили Скупштини општине на разматрање и усвајање.


Такође, Скупштини општине упућен је на разматрање и усвајањепредлог Одлуке о давању сагласности на Одлуку о повећању основног капитала, коју је донео Надзорни одбор Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац.


У наставку седнице донет је Закључак о утврђивању предлога Одлуке о усклађивању оснивачког акта јавног предузећа - Одлуке о оснивању Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац као и Закључак о утврђивању предлога Одлуке о усклађивању оснивачког акта јавног предузећа - Одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа “Горњи Милановац“ Горњи Милановац.


„Тачке дневног реда које се односе на спајање Јавног предузећа за изградњу општине и Јавног предузећа за путеве, најзначајније су на седници. Од 1. новембра 2016. године имаћемо једно предузеће, у чијој ће надлежности бити изградња нискоградње у селима и у граду, и од којег се очекује да на много бољи начин, него што је то чинило досадашње предузеће, покрије целу територију општине. Овим спајањем добијамо Јавно предузеће за изградњу општине које ће бити тржишно оријентисано, остваривати добит у пословању и које ће се успешно бавити изградњом путне инфраструктуре у општини Горњи Милановац. Већ ове зимске сезоне, камиони нашег предузећа ће чистити снег у општини па нећемо морати да чекамо да прође сва процедура око јавних набавки за тај посао. Такође, већ од 1. новембра, кад нам временски услови то буду дозвољавали, кренућемо у текуће одржавање путева сопственим машинама“, рекао је председник општине Дејан Ковачевић.


gm

Општинско веће донело је Решење којим се одбија жалба Ненада Радовановића, изјављена на Решење о распоређивању, које је донео начелник Општинске управе општине Горњи Милановац.


Такође, донета су Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве.


На крају заседања Општинско веће донело је Решење о давању сагласности на измене и допуне финансијског плана и плана рада Месне заједнице Таково за 2016.годину, као и Закључак о прихватању одлука Управног одбора Јавног предузећа за водоснабдевање „Рзав“ Ариље, који је упућен Скупштини општине на разматрање и усвајање.


Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!