opstina gornji milanovac

05. октобар 2016.
Састанак са представницима Војске Србије


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић састао се, у свом кабинету, са потпуковником Војске Србије Станојем Станојевићем. Ово је први састанак две стране, а у вези са међународном војном вежбом "Сајбер Тесла" (Tesla Cyber), која ће бити одржана у Горњем Милановцу.


Наиме, међународна војна вежба "Сајбер Тесла" (Tesla Cyber) одржаће се од 24. до 28. октобра 2016. године, уз учешће припадника Војске Србије и Националне гарде Охајо из Сједињених Америчких Држава. Вежба ће бити одржана у касарни "Војвода Радомир Путник" у Горњем Милановцу.


У име Војске Србије носилац активности припреме вежбе је Центар за обуку везе, информатике и електронских дејстава (CO VIED), који је смештен у гарнизону Горњи Милановац, у касарни "Војвода Радомир Путник".


Циљ посете потпуковника Станојевића је координација активности Војске Србије са чиниоцима цивилног окружења у Горњем Милановцу.


У наредном периоду ће се интензивирати комуникација представника општине Горњи Милановац, Војске Србије и Генералштаба Војске Србије, све у циљу да поменута вежба буде организована на високом нивоу.
gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!