opstina gornji milanovac

27. септембар 2016.
Одржана манифестација "Street football Srbija"


Претходног викенда, на теренима Гимназије, одржана је манифестација "Street football Srbija". Догађај су заједнички организовали општина Горњи Милановац и Организација српски центар за развој спорта и културе "Спортикула". Пројекат има за циљ да промовише здрав живот, борбу против разлика, расизма, верске и националне нетрпељивости, као и свих облика насиља на спортским теренима, као и значај спорта уопште.


У име домаћина, скуп је отворио председник општине Дејан Ковачевић. "Деца би можда требало да знају и како смо ми одрастали, да им то буде пример. Одрастали смо на спортским теренима и игралиштима. Данас је другачије време, присутне су нове технологије, али свакако би требало да их вратимо спорту и здравијем животу и да се што више играју напољу а мање да буду испред рачунара и телевизора. Док одрастају, деца би требало да се играју", истакао је председник општине на отварању Манифестације.


Програм се спроводи под покровитељством организације УЕФА, уз финансијску подршку општине Горњи Милановац. Принцип је један викенд-један град. У избору између пет градова и општина, организатори су се определили за Горњи Милановац.


Овај спортски догађај су у петак игром отворили малишани из Предшколске установе "Сунце", који су на терену били заједно са својим васпитачицама. У суботу и недељу на терену су били ученици основних школа са територије општине Горњи Милановац. Победник турнира, који је обиловао занимљивим утакмицама, је екипа из Основне школе "Момчило Настасијевић". Друго место освојила је екипа из Основне школе "Краљ Александар I" док је трећа била екипа из Основне школе "Арсеније Лома" са Рудника. Награду за фер плеј освојила је екипа Основне школе "Таковски устанак" Таково.


Признања најбољој екипи, појединцима као и волонтерима уручила је заменица председника општине Јадранка Достанић, која је захвалила организаторима што су у конкуренцији неколико градова изабрали Милановац. Такође, изразила је захвалност директорки Гимназије, наставницима физичког васпитања и волонтерима који су се трудили да организација турнира буде на високом нивоу.


Општина ће наставити да подржава и организује овакве и сличне манифестације, које подразумевају активно учешће деце и омладине у њима.
gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!