opstina gornji milanovac

20. септембар 2016.
Одржана седница Савета за запошљавање


gm

У кабинету председника општине Горњи Милановац одржана је седница Савета за запошљавање, којом је председавао председник општине Дејан Ковачевић. Седници су присуствовали представници општине Горњи Милановац, Националне службе за запошљавање, Центра за социјални рад и привредници.


Савет за запошљавање је саветодавно радно тело за планирање и спровођење локалне политике запошљавања и јачања веза између различитих социјалних партнера и нивоа одлучивања у складу са националном стратегијом запошљавања, локалним стратешким документима и програмима запошљавања на локалном нивоу.


На данашњем састанку договорено је да се изврше две стручне анализе. Прва, анализа образовних профила за којима постоји потреба у компанијама са седиштем на територији општине Горњи Милановац, како би се у сарадњи са средњим стручним школама и Министарством просвете, науке и технолошког развоја увели смерови на којима би се школовали кадрови за потребе локалне привреде. Друга, анализа на којим се факултетима школују студенти из Горњег Милановца, који су на завршним годинама факултета, а који су били или су тренутни корисници општинске стипендије, како би компаније имале јасну слику око тога који су им кадрови на располагању у ближој будућности.


Одобрено је 10 нових уговора за самозапошљавање у износу од 1.820.000 динара (9 уговора од по 180.000 динара и један уговор од 200.000 динара). До сада је потписано 20 уговора у вредности од 3.600.000 динара, што са ових 10 нових доводи до броја од 30 уговора у вредности од 5.420.000 динара.


Савет ће наставити да анализира стање и потребе на тржишту рада и да координира у процесу дефинисања развојних могућности за запошљавање на локалном нивоу.gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!