opstina gornji milanovac

12. септембар 2016.
Одржан Бајк Фест


gm

У недељу је, у Горњем Милановцу, одржан Бајк Фест (Bike Fest), манифестација коју су заједнички организовали општина Горњи Милановац, Удружење грађана "Југоциклинг кампања" и Удружење грађана "Шилопајска панорама", а коју финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије. У име општине Горњи Милановац добродошлицу учесницима манифестације и гостима општине упутила је заменица председника општине Јадранка Достанић.


"Драги бициклисти, шетачи, возачи ролера, поштовани гости Горњег Милановца, добар дан и добродошли у нашу лепу општину. Изузетно ми је задовољство што могу да вас поздравим у име Општинске управе. Општина Горњи Милановац је заједно са удружењима Југоциклинг кампања и Шилопајска панорама подржала овај пројекат Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре јер је ово изузетна прилика да се ви, учесници ове манифестације, упознате са лепотама Рудничко-таковског краја. Ово је промоција здравог живота, позив, посебно омладини, да изађе у природу и да се бар на један дан одвоје од рачунара и телевизора. Жеља нам је да ова стаза од Милановца до Шилопаја постане "Стаза здравља" и да пешаци и бициклисти свакодневно тим путем шетају и возе бицикле. Још једном добродошли на Бајк Фест, добродошли у Горњи Милановац и желим вам да данас уживате у природи", изјавила је заменица председника општине Јадранка Достанић обраћајући се учесницима ове манифестације.


"Југоциклинг кампања" је током 2015. и 2016. године покренула пројекат претварања напуштених железничких пруга у зелене пешачке и бициклистичке стазе, уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије. Циљ пројекта је истраживање, мапирање, анализа постојећег стања и предлог и детаљна разрада одређених траса за претварање у зелене стазе.


У оквиру пројекта, промовисана је и траса некадашње пруге у нашој општини. Општина Горњи Милановац наставиће да подржава све активности које доприносе активном учешћу грађана, а пре свега деце и омладине, у реализацији истих.
gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!