opstina gornji milanovac

09. септембар 2016.
Посета МЗ Полом


gm

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић посетили су Месну заједницу Полом.


"Ово је наставак обилазака месних заједница и сагледавања проблема наших суграђана како би видели како и колико може општина Горњи Милановац, у овом тренутку, да им изађе у сусрет. Оно што нисмо тренутно у могућности да урадимо, ми ћемо ставити у план рада за неки наредни период. Огроман проблем села Полом је пут који долази од Бањана ка Полому, који на три места има активна клизишта, која нису санирана још од 2014. године. Након поплава из 2014. године покушало се са неком санацијом где је, мени на нејасан начин, материјал такорећи узалуд бачен. Ми ћемо то почети да санирамо пре зиме и то мора да се заврши што пре, јер овде чим падну обилније падавине саобраћај ће бити у прекиду, тако да су то најхитније ствари. Поред тога, разговарали смо и о реконструкцији Дома. Дом се, нажалост, не води на Месну заједницу већ на школу па нам је и то један од проблема али ћемо са Министарством просвете, науке и технолошког развоја ући у решавање тог проблема. Постоји и проблем пута који је тренутно непроходан 4 км према Рајцу али пошто се ради о некатегорисаном путу ми ћемо следеће године, са учешћем грађана, радити тај пут. На један динар учешћа грађана општина ће издвојити три динара као субвенцију и надам се да ћемо у идућој години тај део завршити", изјавио је председник општине Дејан Ковачевић приликом посете МЗ Полом.


После поплава 2014. године настао је проблем клизишта на путевима. "Јавно предузеће за изградњу општине ће, онога тренутка када буде имало надлежност а то ће бити од 1. новембра 2016. године, предузети све неопходне мере како би се извршила санација свих клизишта на путевима овде у селу Полом. Очигледно да то што је некада рађено није урађено квалитетно и да су новац и материјал узалудно бачени. Ми ћемо својим средствима и својим машинама одрадити прво средње клизиште које прети да прекине пут Бањани - Полом. То ће нам бити приоритет да завршимо пре зиме и почетка киша и снегова", рекао је директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић приликом обиласка критичних места где ја активно клизиште.


У наредном периоду председник општине и његови сарадници наставиће да обилазе месне заједнице на територији општине Горњи Милановац.
gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!