opstina gornji milanovac

06. септембар 2016.
Отворен мост у Јабланици


gm

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић отворио је данас мост у Јабланици. Поред председника општине догађају су присуствовали и заменица председника Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић, члан Општинског већа задужен за инфраструктуру Десимир Јовановић и представници Месне заједнице Јабланица.


Мост повезује мештане Јабланице са Горњим Милановцем али и са њиховим имањима. Дужина моста износи 7,35 метара, док је ширина 4,80 метара. Уговор је закључен 17. јуна 2016. године и вредност уговорених радова износи 3.328.330 динара. Радове је финансирала Канцеларија за управљање јавним улагањима.


"Ових дана општина Горњи Милановац је једно велико градилиште. Гради се на више страна где је у току реализација великих инфраструктурних пројеката. Све оно што је договорено са извођачем радова на траси аутопута, који пролази кроз нашу општину, ових дана добија своје обрисе и очекујем да ћемо у року који смо предвидели све то и завршити. Морам да напоменем да је, поред учешћа локалне самоуправе, новац дошао из Републике и првенствено желим да се захвалим Влади Републике Србије и Канцеларији за управљање јавним улагањима и за овај мост у Јабланици и за мост у Брђанима и за много других инфраструктурних пројеката у нашој општини. Као што је познато, и она деоница пута која је недавно асфалтирана у Јабланици, такође је изграђена новцем који је дала Влада Републике Србије преко Јавног предузећа Путеви Србије. Пуно средстава се улаже у Горњи Милановац, тако ће се наставити и у будућности. Имамо значајне пројекте да урадимо и очекујемо да ће Влада Републике Србије, као и до сада, наставити да помаже нашој општини, а оно што сами можемо да урадимо ми ћемо то завршити и помоћи и овој месној заједници и другим месним заједницама на територији општине", изјавио је председник општине Дејан Ковачевић приликом отварања моста у Јабланици.


Општина Горњи Милановац наставља са улагањима у инфраструктуру, јер је добра инфраструктура предуслов за напредак у другим областима привреде.
gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!