opstina gornji milanovac

31. август 2016.
Састанак у вези безбедности у школама


У Малој сали општине Горњи Милановац одржан је састанак руководства општине, директора основних и средњих школа, представника Полицијске станице из Горњег Милановца, Центра за социјални рад и Црвеног крста.


Састанку су присуствовали председник општине Дејан Ковачевић, заменица председника Јадранка Достанић и члан Општинског већа задужен за образовање Срђан Милићевић, док је испред Полиције на састанку био присутан помоћник командира полиције задужен за безбедност у школама Радослав Матић.


Председник општине истакао је као веома важно питање - питање безбедности ученика, како у самим школама тако и у простору око школа. Истакао је да је потребно да наставници и професори буду присутни у већој мери испред школа у периодима пре и после почетка смене и за време одмора. У наредном периоду локалана самоуправа ће сагледати све чињенице везане за могућност постављања сигурносних камера на школе и осветљења око школа, тамо где оно не постоји и где за тим постоји потреба. Председник општине је истакао да је похвално што се из године у годину смањује број кривичних дела почињених у школама и да треба наставити деловати пре свега на превенцији.


Ово је други састанак са представницима школа у последњих 15 дана, све са циљем да школска 2016/2017. година започне у најбољем могућем реду.
gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!