opstina gornji milanovac

30. август 2016.
Посета Пробиштипу


Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и заменица председника Јадранка Достанић посетили су, на позив председника општине Тонија Тоневског, општину Пробиштип у Македонији, где су присуствовали обележавању Дана општине и Дана рудара, што је уједно и слава града. Рударство је област која додатно повезује две општине јер су инжењери из Пробиштипа били међу првим стручњацима који су посетили предузеће "Рудник и флотација Рудник д.о.о." након приватизације и пренели своја стручна знања.


У циљу представљања општине Горњи Милановац и изван граница Републике Србије, један од корака је и ова посета општини Пробиштип, у суседној Македонији.


Две општине имају потисан Меморандум о културној сарадњи из 2012. године а председници општина договорили су се да се интензивирају састанци представника две општине како би се у најскорије време потписао Протокол о братимљењу Горњег Милановца и Пробиштипа, чиме би се додатно ојачале везе између две општине, њихових становника као и везе два народа.


Председник општине састао се са руководиоцима фабрике акумулатора ТАБ-МАК д.о.о. из Пробиштипа у циљу ширења привредне сарадње и том приликом договорено је да у скорије време група привредника из Пробиштипа посети нашу општину.


Председник општине Дејан Ковачевић захвалио је домаћинима на изузетно срдачном пријему и уједно позвао представнике општине Пробиштип да дођу у Србију и посете општину Горњи Милановац, где су увек радо виђени гости.
gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!