opstina gornji milanovac

19. август 2016.
Одржан састанак са директорима школа


У Малој сали општине Горњи Милановац, одржан је састанак руководства Општине са директорима основних и средњих школа са територије општине. На састанку, који је иницирао председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, поред председника општине присуствовали су и заменица председника општине Јадранка Достанић, начелник Општинске управе Александар Јевтовић, члан Општинског већа задужен за образовање Срђан Милићевић и начелница Одељења за друштвене делатности Сандра Раловић.


Председник општине инсистирао је да се одржи овај састанак јер жели да се увери да су школе спремне за почетак нове школске године, која почиње за неколико дана.


"Овакви састанци ће се у будућности одржавати чешће јер је образовање област која је за општину један од приоритета, док ће начелница Одељења за друштвене делатности координирати активностима на дневном нивоу. Морамо учинити све да ђаци не одлазе из Горњег Милановца по завршетку средњих стручних школа, већ да кроз праксу у току школовања обезбеде себи место у некој од компанија из наше општине. Планирање буџета школа за 2017. годину мора да се заврши у року, да буде све прецизно и да се у тој области уведе финансијска дисциплина, која до сада није била на задовољавајућем нивоу. Оно што је тенденција у савременом школству, мора да се примени и код нас а то је пре свега менаџерско размишљање директора школа, који морају имати спремљене пројекте како би у сваком тренутку могли да аплицирају на конкурсе министарстава или за средства из претприступних фондова Европске уније. Општина издваја значајна средства из буџета за потребе образовања, скоро 10% буџета, и морамо бити одговорни у трошењу сваког динара", изјавио је председник општине Дејан Ковачевић.


На састанку је истакнуто да се разматра могућност да се од 2017. године обједине јавне набавке на нивоу свих школа и да за потребе школа те послове обавља стручна служба Општинске управе задужена за јавне набавке, чиме би се знатно олакшало пословање школа на територији општине Горњи Милановац.
gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!