opstina gornji milanovac

05. август 2016.
Обилазак радова у Улици Војводе Милана


gm

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић обишао је јуче у пратњи Божидара Вучетића, директора Јавног предузећа за изградњу општине, радове на реконструкцији Улице Војводе Милана. У склопу реконструкције биће постављена кишна канализација у делу улице, од хотела "Шумадија" до гимназије "Таковски устанак", након чега ће тај део улице добити нови асфалт.


"Настављамо са инвестицијама у општину Горњи Милановац. Ради се реконструкција дела улице Војводе Милана за шта је Општина, преко ЈП за изградњу општине, определила 9 милиона динара. Ради се кишна канализација и нови асфалт. Трудићемо се да следеће године реконструишемо Улицу Војводе Милана до краја, до кружног тока. Кишне канализације, нажалост, нема свуда на ужој територији општине и план је да се та околност у неком наредном периоду промени, како не би било проблема са површинским водама", изјавио је председник општине Дејан Ковачевић приликом посете градилишту.


Директор Јавног предузећа за изградњу општине Божидар Вучетић изјавио је приликом обиласка радова да су у прошлости направљени велики пропусти приликом реконструкције Дома културе што је довело до стварања много проблема у околним улицама.


"Изградњом кишне канализације у Улици Војводе Милана стећи ће се услови да се сва површинска вода која се скупља у подрумским просторијама Дома културе одводи у кишну, а не као што је било у претходном периоду, у фекалну канализацију. Не знам ко је дозволио то да се површинска вода уводи у фекалну канализацију делом у Улици Милоша Великог а део у Војводе Милана. То је недопустиво и то закон не дозвољава. Кад већ помињем Дом културе могу вам рећи да ће реконструкција прве фазе бити завршена до краја године и надам се да ће до тада овај објекат добити све потребне дозволе и бити у функцији. Од оснивача, општине Горњи Милановац, добили смо финансијска средства за завршетак радова, да га припремимо за технички пријем и за употребну дозволу", рекао је Божидар Вучетић.


Извођач радова има рок од 20 дана да заврши поверени посао реконструкције Улице Војводе Милана.

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!