opstina gornji milanovac

04. август 2016.
Одржан састанак у вези реконструкције и уређења Трга кнеза Михаила


gm

У кабинету председника општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића одржан је радни састанак Конкурсне комисије за одабир најбољих идејних решења реконструкције и уређења Трга кнеза Михаила. Састанку су поред председника општине, који је уједно и председник Комисије, присуствовали и испред Јавног предузећа за изградњу општине Горњи Милановац директор Божидар Вучетић и Снежана Смиљанић и чланови комисије мр Тихомир Обрадовић, Драгана Бига и Слободанка Симовић.


"Уређење Трга кнеза Михаила један је значајнијих пројеката за нашу општину. Сваки трг је огледало једног града и наша замисао је да се добије један функционалан трг са свим садржајима које један такав простор подразумева. План нам је да се уради саобраћајна студија којом ће се саобраћај изместити са самог Трга. Желимо да се у архитектонском смислу створи јединствена амбијентална целина у коју ће се уклопити објекти око Трга", изјавио је председник општине Дејан Ковачевић.


Према речима мр Тихомира Обрадовића Горњи Милановац је један од ретких градова који је заснован плански и то је једна велика предност. Такође, похвалио је руководство Општине, јер како истиче у мало места у Србији имамо могућност да видимо да се високи дужносници града, или општине интересују, а камоли укључују у рад радних тела која се баве питањима урбанизма.


Након завршетка састанка, председник општине је у пратњи осталих учесника састанка обишао простор око Трга, где су на лицу места увидели како би се могућа решења могла применити.


Договорено је да се нови радни састанак одржи после 15. августа.

gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!