opstina gornji milanovac

02. август 2016.
Државни секретар посетио кошаркашки камп "Каста"

gm

На планини Рудник традиционално се, у току летњих месеци, организује међународни кошаркашки камп "Каста". Камп има знак квалитета Кошаркашког савеза Србије, а од 2013. године одржава се уз подршку Министарства омладине и спорта. Полазници из осам држава Европе и света раде са најбољим српским кошаркашким тренерима. Присутни су дечаци и девојчице из Румуније, Аустрије, Пољске, Швајцарске, Египта, Сенегала, Сирије и Либана. Промотери кампа у претходним годинама били су наши прослављени кошаркаши и кошаркашице Петар Божић, Мирослав Берић, Никола Лончар, Веселин Петровић, Данило Анђушић, Јелена Миловановић, Соња Петровић и многи други.


Протеклог викенда полазнике кампа посетили су државни секретар у Министарству омладине и спорта и прослављени рукометаш Предраг Перуничић, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и заменица председника општине Јадранка Достанић.


Према речима представника Министарства, спортски туризам може бити носилац развоја варошице Рудник.


"Планирамо да следеће године реновирамо салу у Горњем Милановцу која је оштећена у поплавама, такође овде на Руднику потребно је променити асфалт на теренима. Оно што је најважније, спортска хала на Руднику има употребну дозволу и постоје сви услови и климатски и инфраструктурни за реализацију разних спортских активности", рекао је Предраг Перуничић, државни секретар у Министарству омладине и спорта.


Општина Горњи Милановац пружа пуну подршку свим активностима које доприносе да се деца и омладина баве спортом.


"Кошаркашки камп "Каста" је сад већ традиционално на планини Рудник. Овде је данас присутно 160 учесника. Ми ћемо после обиласка тренинга у хали имати састанак са господином Перуничићем, јер покушавамо да преко "Касте" направимо још један камп у Горњем Милановцу, а то је рукометашки камп, и да тако створимо једну комплетну целину када је спортски туризам у питању. У овом периоду године, током ова 2-3 месеца, припреме реализује много спортиста што из Србије, што из иностранства и то је лепа прилика за развој спортског туризма и промоцију Рудника и ван граница наше државе", изјавио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.


Камп сваке године посећује све више деце а и организација је сваке године на све вишем нивоу.


"Каста већ 19 година ради, а последњих 12 година на планини Рудник, што значи да нам је овде јако лепо, постоје сви инфраструктурни услови – 4 осветљена терена, спортска дворана и затворени базен, изузетан ресторан и исхрана, амбуланта и лекарски надзор, сала за састанке тренера", рекао је Срђан Станојевић, директор међународног кошаркашког кампа "Каста".

gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!