opstina gornji milanovac

12. јул 2016.
Председник у посети индустрији ХЕЛИОС Србија д.о.о.


gm

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, у наставку активности посета приватним компанијама и јавним предузећима на територији општине Горњи Милановац, посетио је компанију Хелиос Србија. На радном састанку присуствовали су председник Општине Дејан Ковачевић, генерални директор компаније Хелиос Србија Станица Левајац и директор Владимир Симић.


На почетку састанка, директори су упознали председника општине са историјатом и развојем компаније Хелиос Србија. Компанија тренутно има 163 радника у сталном радном односу и 50 радника који обављају сезонске послове. Након завршеног састанка, председник општине је у пратњи руководства компаније посетио лабораторију, погоне и складишта.


Представници компаније Хелиос Србија честитали су председнику општине избор на ту функцију и истакли су да је неопходна сарадња са локалном самоуправом како би се производња унапредила и нови радници запослили.


Генерална директорка Левајац истакла је да компанија од 2003. године остварује константан раст и да је за нешто више од 13 година пословања вредност компаније порасла пет пута. Такође, навела је да је дошло до обједињавања производног и трговинског дела Хелиос Групе у Србији и да је седиште те компаније у Горњем Милановцу па се самим тим и резултати компаније рачунају као резултати компаније из наше општине.


Директор Симић је упознао председника са финансијским билансима компаније и навео да је за ову годину планиран раст од 7% у односу на прошлу и да је предузеће поред Србије оријентисано на још 17 извозних тржишта.


Председник је похвалио намере Владе Републике Србије да се уведе дуално образовање у наш образовни систем јер је младим људима потребно више праксе током школовања.


"Моја врата су увек широм отворена за све представнике привреде и младе људе који имају добре идеје везане за предузетништво. Са становишта локалне самоуправе, направићемо један свеобухватни план сарадње са привредом за 2017. годину. Такође, важан део нашег програма је и пољопривреда јер је наш крај познат по тој делатности. Веома нам је важно да компаније препознају значај друштвене одговорности и могу само да их охрабрим и подржим да тако наставе и даље. Убрзано радимо на свим пројектима везаним за изградњу приступне саобраћајнице за аутопут јер је то пројекат који има огроман значај за развој индустрије и туризма у Горњем Милановцу и тај пројекат је приоритет над приоритетима", изјавио је председник општине.


У наредном периоду председник општине наставиће да обилази привредне субјекте на територији Горњег Милановца.

gm    gm

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!