opstina gornji milanovac

12. јул 2016.
Одржана друга традиционална косачка смотра "Винка Радовановић"


gm

У намери да се сачувају традиционалне историјске вредности на планини Рудник у месту Звезда одржана је друга традиционална косачка смотра "Винка Радовановић", која представља предтакмичење за косидбу на Рајцу. Ове године у косидби хајдучке траве учествовало је 38 косача а титулу најбољег понео је Владета Радојевић. Такмичари су се надметали у кошењу обележених парцела на падинама планине Рудник, а стручна комисија оцењивала је вештину косача, величину откоса и квалитет обављеног посла. Манифестацију је отворио председник општине Дејан Ковачевић.


"Задовољство ми је што имам ту част да отворим ову манифестацију чији је значај препознала и општина Горњи Милановац. Локална самоуправа наставиће да подржава овакве догађаје како би Рудник добио заслужено место на туристичкој мапи Србије", истакао је председник општине.


И ове године косидба је била празник за очи, живописне народне ношње и везене кошуље одлично су се уклопиле у амбијент Рудника, планине за коју су се борили и српски владари и феудалци а која својим положајем и величином доминира централном Србијом и Шумадијом.

gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!