opstina gornji milanovac

22. јун 2016.
Потписан меморандум о сарадњи у области пољопривреде


gm

У великој сали Општине организовано је предавање за пољопривредне произвођаче са подручја општине Горњи Милановац из области аграрне политике и области пољопривредне производње. Између осталог теме предавања су биле и коришћење средстава из ИПАРД фондова, системска контрола земљишта, проблеми у гајењу и сортимент малине, утицај основних хранива за раст и развој у засадима малине, нодуларни дерматитис.


Том приликом потписан је меморандум о сарадњи између Пољопривредне стручне саветодавне службе и Општине Горњи Милановац. Циљ сарадње је информисање пољопривредних произвођача о актуелним темама из области пољопривреде што ће допринети њиховом усавршавању.


Присутне је поздравио Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић истакавши да ће се оваква предавања одржавати и у наредном периоду, а све у циљу стручног информисања пољопривредника додајући да ће се у периоду који следи приступити оснивању канцеларије за пољопривреду која ће пружати стручну помоћ пољопривредним произвођачима, а све у циљу бољег информисања и коришћења подстицајних средстава и субвенција како Општине тако и надлежних министарстава.
gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!