opstina gornji milanovac

16. јун 2016.
Коначно постигнут договор са "Азвиртом" о поправци регионалних и локалних путева
оштећених приликом изградње ауто-пута


gm

У кабинету председника Општине Горњи Милановац Дејана Ковачевића организован је састанак у сврху решавања проблема мештана околних села кроз које пролази Коридор 11.


Састанку су поред председника Општине Дејана Ковачевића, заменика председника Јадранке Достанић, чланa Општинског већа за инфраструктуру Десимир Јовановић присуствовали и директор Азербејџанске фирме "Азвирт" Фикрат Најафов, менаџери пројекта Тансел Пекмедир и Серкан Динц, директор Сектора за управљање изградњом Душан Ђоковић, надзор у Путевима Србије Рашко Ранковић, надзор над извођењем радова Горан Дуњић, републички инспектор Душан Куљанин.


Председник Општине Дејан Ковачевић присутне је обавестио да је обишао комплетну трасу ауто пута од Брђана до Бољковаца лоцирајући највеће проблеме дуж трасе, истакавши да ће локална самоуправа у сарадњи са извођачима, Коридорима Србије и надлежним министарствима урадити све приступне путеве, и решити пратеће проблеме који су настали самом изградњом.


Десимир Јовановић, члан Општинског већа присутнима је презентовао извештај сачињен приликом обиласка трасе, стављајући акценат на највеће проблеме са којима је суочено локално становништво.


На састанку су детаљно размотрене све спорне ситуације као и начини за њихово решавање.


Са друге стране директор "Азвирта" Фикрат Најафов је истакао да ће се урадити сви путеви и прилази парцелама који су уништени, додајући да су мештани током изградње имали доста стрпљења истакнувши спремност "Азвирта" да помогне у решавању проблема регионалних и локалних путева на траси Коридора 11 а који су коришћени при изградњи ауто пута.


Као закључак састанка договорено је да се приступи детаљној анализи спорних ситуација на траси, како би се сачинио акциони план чија ће сврха управо бити решавање тих ситуација.


На крају састанка председник Општине Дејан Ковачевић захвалио се присутнима, истичући задовољство што се напокон кренуло у решавање проблема.


"Следећи састанак биће одржан наредне седмице, када ће нам бити презентован акциони план, на основу кога ћемо урадити детаљну анализу, како би се јасно сагледало који су то путни правци које је потребно урадити. У решавање проблема кренуће се одмах, а уз добру сарадњу између локалне самоуправе, извођача и надлежних институција настале спорне ситуације биће решене."
gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!