opstina gornji milanovac

19. мај 2016.
Ноћ музеја у Брковића кући


Европска манифестација "Ноћ музеја" одржава се у суботу 21. маја 2016. године. Музеј рудничко-таковског краја као део ове манифестације оживеће у овој ноћи културну баштину рудничко-таковског краја и још једном је представити публици. У амбијенту изложбе "Црни лед, бели снег" у Галерији Музеја програм почиње од 17 сати, када ће почети програми намењени најмлађима, и то дечја радионица "У свету буба, лептира и трава", и отварање изложбе радова полазника ликовне радионице Иване Јовичић. Већ од 17.30 заказан је почетак традиционалног турнира "Шах у музеју" за све шахисте од 7 до 107 година.


У 18.00 часова почеће традиционална представа за децу, овог пута гостује позориште "Чарапа" са представом "Како су дрво и цвет спасили свет". Одмах потом почеће пројекција филма "Енци менци" – српске дечије традиционалне игре, и играње дечјих игара на отвореном. За 20.00 заказана је додела награда и отварање изложбе пристиглих радова фотоконкурса : "Криптофотографија 2016: (моја) Природа".


За шетњу кроз музичке жанрове биће задужен хор и оркестар ОШ "Краљ Александар I" под вођством професора Милоша Живковића од 20.30. Концертом бенда "Пет тибетанаца" са почетком од 22.30, позивамо младе да свој вечерњи излазак започну у Музеју.


У ноћи музеја ексклузивно ће бити изложене драгоцености ризница Мајданске и Савиначке цркве!


И ове године Ноћ музеја одржаће се и у Брезни под носталгичним називом "Сећање". Програм у Брезни почеће у 19.00 сати. Ноћ музеја у Брезни отвориће кустос Милан Брајовић. Драган Козодер војвода рецитоваће своје песме а сви ће се подсећати срушене собрашнице, живота који је у прошлом веку нестао.


Позивамо младе а и старије да у овој ноћи отворе очи и будни са нама прођу кроз свет културе, музике, традиције и маште.


Улаз је бесплатан!


Преузмите програм манифестације у пдф формату
gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!