opstina gornji milanovac

09. мај 2016.
71. годишњица победе над фашизмом свечано обележена у Горњем Милановцу


Данас је у Горњем Милановцу традиционалним полагањем венаца на споменикe и спомен обележја у Спомен парку "Брдо мира" свечано обележен 9. мај – 71. годишњицa слободе и Дана победе над фашизмом.


О пресудном значају 9. маја – Дана победе говорио је представник Савеза бораца НОР-а Владимир Јовановић, након чега су се присутнима обратили и представник Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији господин Михаил Чижиков и председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић.


Представници амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Војске Србије, Општине Горњи Милановац, Савеза Бораца НОР-а, Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова до 1918. године и Друштва српско-руског пријатељства Таково – Горњи Милановац поклонили су се сенима ратника полагањем цвећа на споменике и спомен-обележја погинулих Црвеноармејаца и Партизана.


Минутом ћутања свих присутних и интонирање химни Русије и Србије одата је свечана пошта палим јунацима, а потом су ученици ОШ "Момчило Настасијевић" извели пригодан културно уметнички програм у част Дана победе.
brdo mira    brdo mira    brdo mira

brdo mira    brdo mira    brdo miraПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!