opstina gornji milanovac

19. април 2016.
93 новa уговора о додели бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди општине Горњи Милановац


gm

Данашњим потписивањем уговора о додели подстицајних средстава између носилаца регистрованих пољопривредних домаћинстава са територије општине Горњи Милановац и председника општине Милисава Мирковића, настављена је овогодишња додела бесповратних подстицајних средстава општине Горњи Милановац у пољопривреди.


Закључно са 18.04.2016. године поднето је 275 захтева, а са данашњих 93 нових корисника подстицаја укупно је решено 242, док су преостали предмети у раду. Вреднос данас потписаних уговора износи 4.525.047,05 динара, а међу њима се нашао и један са максималним подстицајем у вредности од 400.000,00 динара за набавку новог трактора, четвртог по реду међу субвенцијама ове године.


Председник општине је искористио данашње потписивање уговора да са пољопривредницима разговара о предлозима да се Програм развоја пољопривреде наше општине у наредном периоду унапреди и понуди и друге, нове мере које су важне за развој пољопривреде са становишта самих произвођача. У разговору су присутни домаћини показали иницијативу да се активније укључе у израду програма развоја пољопривреде за наредну буџетску годину, са много конструктивних предлога, посебно на пољу подстицаја младима да остану на сеоским домаћинствима и активно се баве пољопривредом.


Председник Мирковић је истакао да ће службе локалне самоуправе и на даље ажурно и у најкраћем времену решавати пристигле захтеве, те да пољопривредници који испуњавају услове конкурса могу да рачунају на сву подршку Општине Горњи Милановац.


Општина Горњи Милановац је у 2016. години обезбедила укупно 26.050.000 милиона динара, која су поред директних подстицајних средстава у износу од 20.000.000 динара, опредељена и за набавку противградних ракета, накнаду противградним стрелцима, креч за калцификацију земљишта, посету пољопривредном сајму и помоћ удружењима из области пољопривреде, а они пољопривредни произвођачи који имају интереса за оснивање у пољопривредне задруге имаће на располагању сву правну и логистичку помоћ Општине кроз цео процес оснивања.
gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!