opstina gornji milanovac

15. април 2016.
Пријатељи у свако време


gm

Председник општине Милисав Мирковић састао се данас са Јимом Нердалом, једним од оснивача југословенско-норвешког друштва, великим пријатељем Горњег Милановца и сарадником на бројним пројектима које је наша општина реализовала са братском Комуном Вефсн из Норвешке.


На састанку се разговарало о актуелним пројектима у које је укључен господин Нердал, а један од њих носи назив "Крвави пут", који ће настојати да на модеран начин презентује јавности део заједничке прошлости током Другог светског рата норвешког и српског народа, када је више од 600 српских заробљеника страдало приликом преласка преко планине Корген у Норвешкој. Пројекат ће дочарати хуманост и помоћ коју је тада норвешки народ указао заробљеницима. Пројектом је предвиђено постављање инфо табли на три места преко планине Корген у Норвешкој на стази куда су се тада кретали српски заробљеници, али ће бити и обележени и путељци којима су уз помоћ норвешког народа заробљеници бежали и спашавали се. Прошлост ће се дочарати кроз пројекат као аманет да се не заборави! Свака помоћ веб дизајнера, штампарија и особа из нашег града који могу помоћи за реализацију овог пројекта је добродошла. Званична презентација пројекта биће 22. јуна следеће године у Мушјену у Норвешкој, а председник Мирковић биће позван као почасни гост да присуствује.


Јим Нердал боравиће у нашем граду до понедељка, а између осталог присуствоваће данашњем отварању 13. Међународног Бијенала уметности минијатуре, посетиће реконструисани Дом културе и као увек по сопственој жељи манастир Враћевшницу.
gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!