opstina gornji milanovac

01. април 2016.
Потписани уговори о додели средстава општине Горњи Милановац удружењима за 2016. годину


gm

Представници удружења из области културе, социјалне и здравствене заштите и представници верских заједница општине Горњи Милановац потписали су са председником општине Милисавом Мирковићем уговоре о додели бесповратних средстава за реализацију пројеката и програма од јавног интереса. Ове године средства су додељена за реализацију укупно 54 пројекта од којих су 13 пројекти изградње, одржавања и обнове верских објеката, 23 пројекти од јавног интереса у култури које реализују удружења грађана, а остатак односно преосталих 18 представљају пројекте од јавног интереса у области социјалне и здравствене заштите.


Председник Мирковић је истакао да је постигнута добра сарадња организација цивилног друштва и Општине на обострано задовољство, истакавши да ће Општина Горњи Милановац према њиховим потребама обезбедити и додатна средства како би се пројекти у области културе, социјалне и здравствене заштите као и пројекти изградње, одржавања и обнове верских објеката успешно реализовали.


Председник Удружења ликовних и примењених уметника Горњи Милановац Небојша Савовић Нес истакао је да средстава никада није довољно, али да је ове године позитивно изненађен бројем удружења из области културе којима су додељена буџетска средства што уједно обезбеђује и несметан рад ових удружења.


Ксенија Станковић, председник Књижевног клуба "Момчило Настасијевић" истакла је да додељена средства из општинског буџета пуно значе овом књижевном клубу као и да је сарадња са Општином и Председником општине на завидном нивоу.


Уговоре у име Културно-уметничких друштава – "Шумадија" и "Типопластика" потписали су Александар Туловић и Милица Нешковић Лукић оценивши том приликом да су задовољни додељеним средствима, а посебно тиме што се сваке године увећавају средства у општинском буџету за ове намене.


Укупна расподељена средства ове године износе 8.620.000,00 динара.
gm    gm    gm   Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!